telefon

041-650-521

Email

info@teh-dom.si

Delavnik

Pon.-Pet: 8-16 Sob.: 8-12ih

Vijaki za beton so ključni gradbeni elementi, ki omogočajo varno pritrditev različnih konstrukcij na betonske površine. Raznolikost vijakov za beton omogoča izbiro glede na specifične potrebe projekta, pri čemer vsaka vrsta vijaka ponuja svoje edinstvene prednosti in uporabnost.

  1. Turbo vijaki: Turbo vijaki so znani po svoji hitri in enostavni namestitvi. Njihova posebnost je v zarezanem navojnem delu, ki omogoča hitro penetracijo v beton brez predvrtanja lukenj. Idealni so za hitra montažna dela, kjer je čas ključnega pomena.
  2. Sidrni vijaki: Sidrni vijaki so zasnovani za trdno pritrditev težjih konstrukcij na betonske površine. S svojimi razširjenimi deli omogočajo boljšo razporeditev obremenitve in s tem večjo stabilnost. Uporabljajo se pri montaži ograj, nadstreškov, klimatskih naprav in drugih podobnih struktur.
  3. Zabijalni vijaki s plastičnim vložkom: Zabijalni vijaki s plastičnim vložkom so primerni za pritrditev lažjih predmetov na beton. Njihov plastični vložek omogoča boljšo oprijemljivost in preprečuje razpoke v betonu med montažo. Pogosto se uporabljajo pri pritrjevanju svetil, stenskih polic in okrasnih elementov.
  4. Vijaki za beton na ključ: Vijaki za beton na ključ zagotavljajo dodatno varnost in trdnost pri pritrditvi. Namesto običajnega navojnega dela imajo luknjo, skozi katero se privije vijak s posebnim ključem. To preprečuje neželeno odvijanje vijaka in zagotavlja večjo zanesljivost pri fiksiranju težkih predmetov.
  5. Vijaki za siporeks: Vijaki za siporeks so posebej zasnovani za montažo na lahke gradbene materiale, kot je siporeks. Imajo navojno konico, ki omogoča enostavno pritrditev brez predvrtanja lukenj. Njihova uporaba je pogosta pri gradnji notranjih predelnih sten, fasadnih elementov in drugih konstrukcij iz siporeksa.