telefon

041-650-521

Email

info@teh-dom.si

Delavnik

Pon.-Pet: 8-16 Sob.: 8-12ih

Kaj je DIN 975?

DIN 975, pogosto imenujemo kar navojne palice, so dolge ravne palice z enakomerno navito zunanjostjo, ki se uporabljajo za pritrditev dveh komponent z uporabo matic. Palice so zasnovane za prenašanje velikih obremenitev in zagotavljajo trdno povezavo med dvema točkama.

Uporaba navojnih palic

Navojne palice DIN 975 se pogosto uporablja v gradbeništvu, strojegradnji, inženiringu in drugih panogah, kjer je potrebna močna in zanesljiva pritrditev. Najpogosteje se uporabljajo za pritrditev konstrukcijskih elementov, kot so nosilci, stebri, lestve, ograje in drugi elementi, ki zahtevajo stabilno povezavo.

Najpogostejše dimenzije navojnih palic

Palice so na voljo v različnih dimenzijah, odvisno od specifičnih zahtev aplikacije. Najpogostejše dimenzije vključujejo premer navoja (od M3 do M30 ali več) in dolžino navoja. Dolžina navoja je lahko prilagojena glede na potrebe aplikacije.

Materiali za navojne palice din 975

Navojne palice so na voljo v različnih materialih, od katerih vsak ima svoje lastnosti in prednosti glede na specifične zahteve aplikacije. Najpogostejši materiali vključujejo:

  1. Jeklo: Jekleni vijaki DIN 975 so trdni, vzdržljivi in primerni za širok spekter aplikacij. Lahko so prevlečeni s cinkom, pocinkanimi ali nerjavnimi materiali za dodatno zaščito pred korozijo.
  2. Nerjaveče jeklo: Vijaki iz nerjavečega jekla so odporni proti koroziji in primerni za uporabo v okoljih, kjer je prisotna vlaga ali kemične obremenitve.
  3. Surovo jeklo znano tudi kot FE kvaliteta.

Preverite zalogo in izbiro spodaj!Artikli, ki pašejo skupaj z navojnimi palicami